ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πόρτα ασφαλείας εισόδου πολυκατοικίας.

idoors, Quality Doors, Greece
13 Απριλίου 2018
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε μια πόρτα ασφαλείας εισόδου πολυκατοικίας:

Θωράκιση – Επενδύσεις – Τζάμια

Η πόρτα ασφαλείας αποτελείται από το μεταλλικό σώμα με την αντίστοιχη μεταλλική κάσα που σας παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια και θωράκιση του χώρου σας. Στη συνέχεια τοποθετούνται οι επενδύσεις που καλύπτουν τα μεταλλικά μέρη και της δίνουν την ομορφιά και το φινίρισμα ενός επίπλου. Οι περισσότερες πόρτες εισόδου εξαιτίας των ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων τους συνοδεύονται από σταθερά και άνω μέρη με τζάμι το οποίο αν πραγματικά θέλουμε να μας παρέχει ασφάλεια θα πρέπει να είναι τουλάχιστον triplex 5mm+5mm και κατά προτίμηση 8mm+8mm

Το μεταλλικό μέρος κατασκευάζεται σε διάφορες διαβαθμίσεις ασφαλείας και αντοχής που ως επί το πλείστον είναι ανάλογες της τιμής πώλησης. Είναι το τμήμα της πόρτας που επιλέγετε ΜΙΑ ΦΟΡΑ ενώ τις επενδύσεις μπορείτε να τις αλλάξετε με μικρό σχετικά κόστος.

Είναι σημαντικό λοιπόν αρχικά να επιλέξετε ένα καλό τύπο θωράκισης σε συνδυασμό με μια τελευταίας τεχνολογίας κλειδαριά διότι στις περισσότερες περιπτώσεις η πόρτα εισόδου είναι το μόνο εμπόδιο στον κάθε επίδοξο εισβολέα. Τέλος ανάλογα με το αν η πόρτα σας είναι εκτεθειμένη ή όχι σε βροχή και υγρασία θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ των διαφόρων επίλογών επενδύσεων (CPLPVC – ΚΑΠΛΑΜΑ – ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΘΑΛΑΣΣΗΣ & ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ) οι οποίες θα σας δώσουν το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Photograph by idoors  via  our portfolio

Κλειδαριές εισόδου πολυκατοικίας

Ηλεκτρικό κυπρί

Το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν οι πόρτες εισόδου πολυκατοικίας είναι ότι θα πρέπει να έχει την δυνατότητα ο κάθε κάτοικος να ανοίγει την πόρτα σε έναν επισκέπτη από το διαμέρισμα του. Αυτή η δυνατότητα την εξασφαλίζει το ηλεκτρικό κυπρί. Το ηλεκτρικό κυπρί είναι ένα εξάρτημα το οποίο με την εφαρμογή ηλεκτρικού ρεύματος (12V) απασφαλίζει ένα έλασμα που συγκρατεί την γλώσσα της πόρτας ελευθερώνοντας έτσι την πόρτα.

Προσοχή: Είναι εύκολα παραβιάσιμο και δεν παρέχει καμία ασφάλεια.
Photograph picked by backpackview  via pixabay
Ηλεκτρική κλειδαριά

Μια καλύτερη λύση αποτελεί η ηλεκτρική κλειδαριά. Αυτή αντικαθιστά το ηλεκτρικό κυπρί, λειτουργεί με ρεύμα όπως το ηλεκτρικό κυπρί και το χαρακτηριστικό της είναι ότι μια βοηθητική μικρότερης διαμέτρου γλώσσα που έχει επάνω από την κανονική μπλοκάρει την κανονική γλώσσα κατά το κλείσιμο της πόρτας έτσι ώστε η πόρτα να μην ανοίγει με μία απλή ταυτότητα. Η κλειδαριά δουλεύει ηλεκτρικά με ρεύμα (12V). Η παροχή του ρεύματος γίνεται με καλώδιο και επαφές που υπάρχουν στην πόρτα και οι αντίστοιχες επαφές στην μεταλλική κάσα στην πλευρά των μεντεσέδων. Η λειτουργία της είναι απλή και ασφαλής.

 

Ηλεκτροπύροι

Οι ηλεκτροπύροι χρησιμοποιούνται ως κλειδαριές και λειτουργούν σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα (access control) όπως πληκτρολόγια ή καρταναγνώστες (εξωτερικά) και μπουτόν (εσωτερικά). Κατ’ αυτό τον τρόπο έχετε πάντα τον έλεγχο της πρόσβασης στον χώρο σας . Έχουν πολλές δυνατότητες εφαρμογής και μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόρτας ασφαλείας ανάλογα πάντα την περίπτωση. Για την λειτουργία του απαιτείτε συνδυαστική χρήση με ηλεκτρικό κυπρί ή ηλεκτρική κλειδαριά.

Ο ηλεκτροπύρος είναι η λύση για το αυτόματο κλείδωμα κυρίων εισόδων (πολυκατοικίας-καταστημάτων και μεγάλων κτιρίων).

Είναι κάπως ευαίσθητοι και πρέπει να τοποθετηθούν με ακρίβεια χιλιοστού

 

Ηλεκτρομηχανική (Η απόλυτη ασφάλεια)

Η εταιρεία FIAM παρουσιάζει την νέα ηλεκτρομηχανική κλειδαριά ασφαλείας X1R για θωρακισμένες πόρτες.

Η εγκατάστασή της ενδείκνυται σε πόρτα κυρίας εισόδου πολυκατοικίας (ξεκλειδώνει από το θυροτηλέφωνο κάθε διαμερίσματος). Λειτουργεί μηχανικά με το κλειδί ή ηλεκτρικά από το θυροτηλέφωνο.

 

•Κλειδώνει αυτόματα με το κλείσιμο της πόρτας. Προσφέρει δηλαδή ασφάλεια 24ώρες το 24ωρο!

•Ξεκλειδώνει αυτόματα: εξωτερικά με την χρήση του θυροτηλεφώνου & εσωτερικά με το μπουτόν ή με το κλειδί

•Δεν μένει ποτέ ξεκλείδωτη, αφού ακόμη και σε περίπτωση που ξεκλειδώσετε και για οποιοδήποτε λόγο δεν ανοίξετε την πόρτα, η κλειδαριά ξανακλειδώνει αυτόματα σε 15” δευτερόλεπτα

•Συνδυάζεται με κύλινδρο και defender ασφαλείας

•Γραναζωτή, που σημαίνει αθόρυβη & ομαλή λειτουργία

•Μπορεί να εγκατασταθεί ως εξής:

1. Με αλκαλικές μπαταρίες

2. Με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες

3. Με άμεση παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Photographs by idoors  via our portfolio

Κύλινδρος – Κλειδιά Μηχανισμός επαναφοράς

Ο κύλινδρος που είναι απαραίτητος για την είσοδο των χρηστών του κτιρίου θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας με κλειδιά που δεν αντιγράφονται εύκολα αλλά το κόστος αντικατάστασης κλειδιών-κυλίνδρου κάθε φορά που χάνεται ή δεν επιστρέφεται κάποιο κλειδί είναι αρκετά υψηλό.

Μην υποτιμήσετε ποτέ την λειτουργία και τον ρόλο του μηχανισμού επαναφοράς σε μια πόρτα εισόδου πολυκατοικίας γιατί τίποτα από όλα όσα προαναφέρθηκαν δεν θα έχουν καμία αξία αν η πόρτα σας παραμένει ανοιχτή.

Πόρτες ασφαλείας. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν – προσέχουν οι ιδιοκτήτες μιας πόρτας ασφαλείας

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τι θα πρέπει να γνωρίζουν - προσέχουν οι ιδιοκτήτες μιας πόρτας ασφαλείας. idoors 30 Ιουνίου 2018 Οι πόρτες ασφαλείας έχουν γίνει πλέον απαραίτητο κομμάτι ενός σπιτιού και ειδικά στις ημέρες μας που οι διαρρήξεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο....

read more
Kάντε τις παλιές σας πόρτες ασφαλείας να μοιάζουν με καινούργιες

Kάντε τις παλιές σας πόρτες ασφαλείας να μοιάζουν με καινούργιες

Πόρτες Ασφαλείας Χρήσιμες Πληροφορίες Συμβουλές για να κάνετε τις παλιές σας πόρτες ασφαλείας να μοιάζουν με καινούργιες Οι πόρτες ασφαλείας μας παρέχουν πέρα από την ασφάλεια τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε όλα επιμέρους στοιχεία επάνω τους και να τις κάνουμε να...

read more

Smart lock θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας.

Ηλεκτρομηχανική κλειδαριά θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας (Smart lock). Ξεκλειδώστε την πόρτα ασφαλείας σας από το κινητό σας. Η Ιταλική εταιρεία FIAM (γκρουπ ISEO), µε 50 χρόνια εμπειρία στην κατασκευή κλειδαριών, παρουσιάζει τη νέα ηλεκτρομηχανική κλειδαριά X1R για...

read more

Ενδιαφέρεστε ?

Επικοινωνήστε για τις Ερωτήσεις σας
Επικοινωνία
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ούλωφ Πάλμε 32 Ιλίσια

Ζωγράφου / Αθήνα , Ελλάδα

idoorsgreece@gmail.com
21 1184 7972