ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πόρτες εισόδου πολυκατοικίας τι πρέπει να γνωρίζετε.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε μια πόρτα ασφαλείας εισόδου πολυκατοικίας:

Θωράκιση – Επενδύσεις – Τζάμια

Η πόρτα ασφαλείας αποτελείται από το μεταλλικό σώμα με την αντίστοιχη μεταλλική κάσα που σας παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια και θωράκιση του χώρου σας. Στη συνέχεια τοποθετούνται οι επενδύσεις που καλύπτουν τα μεταλλικά μέρη και της δίνουν την ομορφιά και το φινίρισμα ενός επίπλου. Οι περισσότερες πόρτες εισόδου εξαιτίας των ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων τους συνοδεύονται από σταθερά και άνω μέρη με τζάμι το οποίο αν πραγματικά θέλουμε να μας παρέχει ασφάλεια θα πρέπει να είναι τουλάχιστον triplex 5mm+5mm και κατά προτίμηση 8mm+8mm

Το μεταλλικό μέρος κατασκευάζεται σε διάφορες διαβαθμίσεις ασφαλείας και αντοχής που ως επί το πλείστον είναι ανάλογες της τιμής πώλησης. Είναι το τμήμα της πόρτας που επιλέγετε ΜΙΑ ΦΟΡΑ ενώ τις επενδύσεις μπορείτε να τις αλλάξετε με μικρό σχετικά κόστος.

Είναι σημαντικό λοιπόν αρχικά να επιλέξετε ένα καλό τύπο θωράκισης σε συνδυασμό με μια τελευταίας τεχνολογίας κλειδαριά διότι στις περισσότερες περιπτώσεις η πόρτα εισόδου είναι το μόνο εμπόδιο στον κάθε επίδοξο εισβολέα. Τέλος ανάλογα με το αν η πόρτα σας είναι εκτεθειμένη ή όχι σε βροχή και υγρασία θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ των διαφόρων επίλογών επενδύσεων (CPLPVC – ΚΑΠΛΑΜΑ – ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΘΑΛΑΣΣΗΣ & ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ) οι οποίες θα σας δώσουν το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Photograph by idoors  via  our portfolio

Κλειδαριές εισόδου πολυκατοικίας

Ηλεκτρικό κυπρί

Το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν οι πόρτες εισόδου πολυκατοικίας είναι ότι θα πρέπει να έχει την δυνατότητα ο κάθε κάτοικος να ανοίγει την πόρτα σε έναν επισκέπτη από το διαμέρισμα του. Αυτή η δυνατότητα την εξασφαλίζει το ηλεκτρικό κυπρί. Το ηλεκτρικό κυπρί είναι ένα εξάρτημα το οποίο με την εφαρμογή ηλεκτρικού ρεύματος (12V) απασφαλίζει ένα έλασμα που συγκρατεί την γλώσσα της πόρτας ελευθερώνοντας έτσι την πόρτα.

Προσοχή: Είναι εύκολα παραβιάσιμο και δεν παρέχει καμία ασφάλεια.

Ηλεκτρική κλειδαριά

Μια καλύτερη λύση αποτελεί η ηλεκτρική κλειδαριά. Αυτή αντικαθιστά το ηλεκτρικό κυπρί, λειτουργεί με ρεύμα όπως το ηλεκτρικό κυπρί και το χαρακτηριστικό της είναι ότι μια βοηθητική μικρότερης διαμέτρου γλώσσα που έχει επάνω από την κανονική μπλοκάρει την κανονική γλώσσα κατά το κλείσιμο της πόρτας έτσι ώστε η πόρτα να μην ανοίγει με μία απλή ταυτότητα. Η κλειδαριά δουλεύει ηλεκτρικά με ρεύμα (12V). Η παροχή του ρεύματος γίνεται με καλώδιο και επαφές που υπάρχουν στην πόρτα και οι αντίστοιχες επαφές στην μεταλλική κάσα στην πλευρά των μεντεσέδων. Η λειτουργία της είναι απλή και ασφαλής.

 

Ηλεκτροπύροι

Οι ηλεκτροπύροι χρησιμοποιούνται ως κλειδαριές και λειτουργούν σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα (access control) όπως πληκτρολόγια ή καρταναγνώστες (εξωτερικά) και μπουτόν (εσωτερικά). Κατ’ αυτό τον τρόπο έχετε πάντα τον έλεγχο της πρόσβασης στον χώρο σας . Έχουν πολλές δυνατότητες εφαρμογής και μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόρτας ασφαλείας ανάλογα πάντα την περίπτωση. Για την λειτουργία του απαιτείτε συνδυαστική χρήση με ηλεκτρικό κυπρί ή ηλεκτρική κλειδαριά.

Ο ηλεκτροπύρος είναι η λύση για το αυτόματο κλείδωμα κυρίων εισόδων (πολυκατοικίας-καταστημάτων και μεγάλων κτιρίων).

Είναι κάπως ευαίσθητοι και πρέπει να τοποθετηθούν με ακρίβεια χιλιοστού

 

Ηλεκτρομηχανική (Η απόλυτη ασφάλεια)

Η εταιρεία FIAM παρουσιάζει την νέα ηλεκτρομηχανική κλειδαριά ασφαλείας X1R για θωρακισμένες πόρτες.

Η εγκατάστασή της ενδείκνυται σε πόρτα κυρίας εισόδου πολυκατοικίας (ξεκλειδώνει από το θυροτηλέφωνο κάθε διαμερίσματος). Λειτουργεί μηχανικά με το κλειδί ή ηλεκτρικά από το θυροτηλέφωνο.

 

•Κλειδώνει αυτόματα με το κλείσιμο της πόρτας. Προσφέρει δηλαδή ασφάλεια 24ώρες το 24ωρο!

•Ξεκλειδώνει αυτόματα: εξωτερικά με την χρήση του θυροτηλεφώνου & εσωτερικά με το μπουτόν ή με το κλειδί

•Δεν μένει ποτέ ξεκλείδωτη, αφού ακόμη και σε περίπτωση που ξεκλειδώσετε και για οποιοδήποτε λόγο δεν ανοίξετε την πόρτα, η κλειδαριά ξανακλειδώνει αυτόματα σε 15” δευτερόλεπτα

•Συνδυάζεται με κύλινδρο και defender ασφαλείας

•Γραναζωτή, που σημαίνει αθόρυβη & ομαλή λειτουργία

•Μπορεί να εγκατασταθεί ως εξής:

1. Με αλκαλικές μπαταρίες

2. Με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες

3. Με άμεση παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Photographs by idoors  via our portfolio

Κύλινδρος – Κλειδιά Μηχανισμός επαναφοράς

Ο κύλινδρος που είναι απαραίτητος για την είσοδο των χρηστών του κτιρίου θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας με κλειδιά που δεν αντιγράφονται εύκολα αλλά το κόστος αντικατάστασης κλειδιών-κυλίνδρου κάθε φορά που χάνεται ή δεν επιστρέφεται κάποιο κλειδί είναι αρκετά υψηλό.

Μην υποτιμήσετε ποτέ την λειτουργία και τον ρόλο του μηχανισμού επαναφοράς σε μια πόρτα εισόδου πολυκατοικίας γιατί τίποτα από όλα όσα προαναφέρθηκαν δεν θα έχουν καμία αξία αν η πόρτα σας παραμένει ανοιχτή.