πόρτες εσωτερικού χώρου

Σχέδια & Πληροφορίες

Φωτογραφίες & Πληροφορίες
Εσωτερικές πόρτες

Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχει αφθονία προτάσεων στην αγορά καλό θα ήταν να κατανοήσετε κάποια βασικά πράγματα για την κατασκευή των πορτών και τον τρόπο με τον οποίο αυτές κατηγοριοποιούνται.

Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε μαζί κάποιες βασικές πτυχές που θα πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή των εσωτερικών πορτών.

Photograph rights belong to their owners
Φωτό.Κατάλογος Προιόντων Εσωτερικών πορτών idoors
Βασικές κατηγορίες εσωτερικών πορτών

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε:
Φροντίστε να έχετε καταλήξει σε ποια κατηγορία υλικών θα κινηθείτε. Υπάρχουν κάποιες βασικές κατηγορίες στις οποίες εντάσσονται οι πόρτες και αυτές είναι:

 • Με επένδυση laminate.
 • Με επένδυση καπλαμά (επίπεδες ή με σχέδια παντογράφου).
 • Βαμμένες με λάκα (λακαριστές) σε διάφορες αποχρώσεις (επίπεδες ή με σχέδια παντογράφου).
 • Ημιμασίφ (κάποια μέρη της πόρτας προκειμένου να γίνει το όποιο σχέδιο κατασκευάζονται από μασίφ ξύλο).
 • Γυάλινες.
 • Με πλαίσιο – κάσα αλουμινίου.

*** Δεν υπάρχουν πόρτες εξολοκλήρου μασίφ***

Κατασκευή & Υλικά για τις εσωτερικές πόρτες
Η κατασκευή μιας πόρτας εσωτερικού χώρου ξεκινά από την κάσα και τα περβάζια. Τα βασικά υλικά είναι το MDF και το κόντρα πλακέ θαλάσσης (πλακάζ). Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να επιλέξετε το κόντρα πλακέ θαλάσσης για λόγους σωστής στήριξης των μεντεσέδων, ιδιαίτερης αντοχής στην υγρασία και στα φουσκώματα, και γενικότερα για την εύρυθμη λειτουργεία της πόρτας σας με την πάροδο του χρόνου (κρέμασμα).
Ακολουθεί η κατασκευή του θυρόφυλλου που είναι ίδια σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες πορτών. Αποτελείτε από ένα τελάρο σουηδικής ξυλείας ενισχυμένο στην περιοχή της κλειδαριάς και στους μεντεσέδες, το οποίο γεμίζεται με χαρτοκυψέλη (HONEYCOMB) και πάνω του πρεσάρονται 2 φύλλα MDF. Στη συνέχεια γίνεται η όποια επίστρωση laminate, καπλαμά ή λάκας η οποία τελικά θα χαρακτηρίσει και την πόρτα.
“EXTRA ΥΛΙΚΑ:

 • Σε κάποιες περιπτώσεις αντί της χαρτοκυψέλης το γέμισμα της πόρτας γίνεται με flexboard (isolation board) για μεγαλύτερη ηχομόνωση.
 • Μια πολύ καλή επιλογή αποτελούν οι μαγνητικές κλειδαριές οι οποίες καθιστούν το κλείσιμο των πορτών αθόρυβο.
 • Ορισμένες εταιρίες χρησιμοποιούν σε κάποια μοντέλα ιδιαίτερης αισθητικής τους κρυφούς μεντεσέδες.
Φωτο.Πληροφορίες Επένδυσης idoors
Photograph rights
belong to their owners
Τι θα πρέπει να προσέξετε ?

Θα σας επιστίσουμε την προσοχή σας ιδιαίτερα στην περίπτωση των laminate πορτών διότι διάφορες εταιρείες από διάφορες χώρες χρησιμοποιούν αμφιβόλου ποιότητας laminate υλικών. Προτιμήστε τις ανάγλυφες αποχρώσεις υλικών CPL και αποφύγετε οτιδήποτε σχετικό με υλικά foil τα οποία αποτελούν στην ουσία εκτύπωση χαρτιού ιδιαίτερα ευτελούς αξίας.

 • Καλό θα ήταν οι μεντεσέδες να είναι διπλοί ρυθμιζόμενοι.
 • Δεν νοείται σχέδιο παντογράφου σε πόρτες Laminate. Τα όποια σχέδια μπορούν είναι μόνο με βέργες inox.
Χρόνοι παράδοσης & τοποθέτησης

Οι εσωτερικές πόρτες τις περισσότερες φορές δεν είναι τυποποιημένων διαστάσεων και κατασκευάζονται κατά παραγγελία. Ο συνήθης χρόνος παράδοσης είναι 15 ημέρες και ίσως θα πρέπει να υπολογίσετε επιπλέον καθυστέρηση λόγω των ιδιαιτεροτήτων της παραγωγής αν επιλέξετε κάποιο χειροποίητο μοντέλο.
Οι εσωτερικές πόρτες κατατάσσονται πλέον στην κατηγορία των επίπλων ενός σπιτιού και ως έπιπλα θα πρέπει να τις αντιλαμβανόμαστε. Η τοποθέτησή τους δεν θα πρέπει να γίνεται πριν την ολοκλήρωση όλων των επιδιορθώσεων και εργασιών στο διαμέρισμα διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χτυπηθούν και να φθαρούν.
Πόρτες Καπλαμά ή Laminate

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι πόρτες καπλαμά ή λάκας είναι ποιοτικότερες σε σχέση με τις Laminate. Η κατασκευή τους παραμένει η ίδια και το μοναδικό που αλλάζει είναι το υλικό της επίστρωσης. Παλαιότερα δεν υπήρχαν συνθετικά υλικά και ο μόνος τρόπος απομίμησης του ξύλου ήταν ο καπλαμάς. Στις μέρες μας έχουν αναπτυχθεί συνθετικά υλικά CPL κατά πολύ ανθεκτικότερα από τον καπλαμά τα οποία καθαρίζονται ακόμη και με σκληρά καθαριστικά χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα τους, η υφή τους και η φωτεινότητα τους

Πόρτες ασφαλείας. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν – προσέχουν οι ιδιοκτήτες μιας πόρτας ασφαλείας

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τι θα πρέπει να γνωρίζουν - προσέχουν οι ιδιοκτήτες μιας πόρτας ασφαλείας. idoors 30 Ιουνίου 2018 Οι πόρτες ασφαλείας έχουν γίνει πλέον απαραίτητο κομμάτι ενός σπιτιού και ειδικά στις ημέρες μας που οι διαρρήξεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο....

read more
Kάντε τις παλιές σας πόρτες ασφαλείας να μοιάζουν με καινούργιες

Kάντε τις παλιές σας πόρτες ασφαλείας να μοιάζουν με καινούργιες

Πόρτες Ασφαλείας Χρήσιμες Πληροφορίες Συμβουλές για να κάνετε τις παλιές σας πόρτες ασφαλείας να μοιάζουν με καινούργιες Οι πόρτες ασφαλείας μας παρέχουν πέρα από την ασφάλεια τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε όλα επιμέρους στοιχεία επάνω τους και να τις κάνουμε να...

read more

Smart lock θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας.

Ηλεκτρομηχανική κλειδαριά θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας (Smart lock). Ξεκλειδώστε την πόρτα ασφαλείας σας από το κινητό σας. Η Ιταλική εταιρεία FIAM (γκρουπ ISEO), µε 50 χρόνια εμπειρία στην κατασκευή κλειδαριών, παρουσιάζει τη νέα ηλεκτρομηχανική κλειδαριά X1R για...

read more
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ούλωφ Πάλμε 32 Ιλίσια

Ζωγράφου / Αθήνα , Ελλάδα

idoorsgreece@gmail.com
21 1184 7972